Door Frank Alberts op 29 januari 2015

Berent Daan stopt als raadslid

Na acht jaar wethouderschap en bijna een jaar als PvdA raadslid neemt Berent Daan afscheid van de gemeenteraad van Purmerend. Het werk voor de raad kan hij niet combineren met zijn nieuwe baan als Manager Onderzoek, Informatie en Statistiek bij de Gemeente Amsterdam. “Ik heb een fantastische tijd gehad bij de gemeente Purmerend. Ik heb veel geleerd en veel voldoening gekregen uit mijn bijdrage aan de ontwikkeling van onze stad. Purmerend is een prachtige gemeente en een stad om trots op te zijn. Het was waardevol en leuk om, na mijn rol als wethouder, als raadslid deel te nemen aan het debat in het hoogste orgaan van de gemeente, de gemeenteraad. Nu sla ik een nieuwe weg in waar ik me volledig op wil richten”, aldus Daan.

Het afgelopen jaar zette Daan zich in de raad in voor een socialer beleid bij de werkvoorziening Baanstede en voor een ruimhartig armoedebeleid. Als wethouder was Daan onder andere verantwoordelijk voor het op orde brengen en de verduurzaming van de stadsverwarming. Daan: “Het is moeilijk om afscheid te nemen van een actieve rol in het gemeentebestuur van Purmerend, maar de PvdA fractie is een sterk team met ervaring en jong talent, dus dat komt goed. En in mijn werk bij de gemeente Amsterdam blijf ik betrokken bij de publieke zaak. Daar kijk ik naar uit. Vanaf de zijlijn zal ik de Purmerendse politiek actief blijven volgen.”

Een kundige en jonge opvolger staat klaar. Thijs Kroese zal in de raadsvergadering van februari worden beëdigd. Kroese was tussen 2010 en 2014 het jongste raadslid in Purmerend en was het afgelopen jaar commissielid.

PvdA Fractievoorzitter Frank Alberts: “Ik vindt het ontzettend jammer dat Berent Daan de fractie verlaat. Maar ik heb alle vertrouwen in zijn opvolger Thijs Kroese. Hij heeft de afgelopen jaren laten zien een sterke debater te zijn met een sociaal hart”.

Frank Alberts

Frank Alberts

Vanaf 2002 ben ik betrokken bij de Purmerendse politiek. Tot 2005 als fractie-assistent en daarna als raadslid. Sinds 2005 ben ik voorzitter van de commissie Stedelijke Ontwikkeling en Beheer. Deze raadsperiode ben ik door de raad gekozen als vice-voorzitter van de gemeenteraad. Als raadslid probeer ik ervoor te zorgen dat een ieder in Purmerend de kans

Meer over Frank Alberts