Gemeenteraadslid Paul Khoe overleden

16 februari 2021

Paul Khoe, raadslid voor de Partij van de Arbeid in Purmerend, is op maandag 15 februari plotseling overleden. Hij was 58 jaar. Hij is vermoedelijk overleden aan een hartstilstand.

Paul Khoe was in het dagelijks leven WMO consulent en toonde zich de laatste jaren meer en meer betrokken bij de lokale politiek, waarbij de PvdA hem het meest na aan het hart lag. In de aanloop naar de gemeenteraadsverkiezingen van 2018 was hij een trouw bezoeker van de wekelijkse fractievergaderingen. In 2018 kwam hij op de kandidatenlijst voor de verkiezingen en hij werd gekozen tot raadslid.

‘Bij al mijn activiteiten neem ik als uitgangspunt dat iedereen gelijk is. Iedereen moet zoveel mogelijk zelfstandig mee kunnen doen en zichzelf kunnen zijn’, schreef hij ooit. Ook politiek leefde hij volgens die regel. Nathalie Saaf-Pasteuning, fractievoorzitter PvdA Purmerend: ‘Paul was een bescheiden, lieve man, die altijd bereid was om samen naar oplossingen te zoeken. Het ging bij Paul nooit om hem, maar om het doel.’