Door Frank Alberts op 20 mei 2015

Parkeren op zondag lijkt niet altijd gratis

In mei 2014 heeft een meerderheid van de raad besloten om het betaald parkeren op zondagen af te schaffen. Onlangs heeft het college aangeven deze pilot te willen doorzetten. De PvdA heeft van diverse bewoners te horen gekregen dat apps zoals Parkmobile of Yellowbrick op smartphones betalen op zondag nog steeds mogelijk maken. Een snelle check in de Parkmobile app gaf aan dat op zondag inderdaad nog steeds betaald moet worden.

Raadslid Frank Alberts heeft inmiddels schriftelijke vragen aan het college gesteld. Hij heeft onder andere gevraagd wie verantwoordelijk is voor het updaten van de parkeertarieven en of de gemeente de op zondagen betaalde parkeergelden gaat terugbetalen.

Na een korte twitter discussie met Parkmobile lijkt het erop dat de gemeente Purmerend vergeten is om de tariefaanpassing in mei 2014 in het Nationaal Parkeerregister te doen.

De fractie wacht met spanning op de antwoorden van het college. Die antwoorden worden uiterlijk 10 juni verwacht.

Frank Alberts

Frank Alberts

Vanaf 2002 ben ik betrokken bij de Purmerendse politiek. Tot 2005 als fractie-assistent en daarna als raadslid. Sinds 2005 ben ik voorzitter van de commissie Stedelijke Ontwikkeling en Beheer. Deze raadsperiode ben ik door de raad gekozen als vice-voorzitter van de gemeenteraad. Als raadslid probeer ik ervoor te zorgen dat een ieder in Purmerend de kans

Meer over Frank Alberts