Door Thijs Kroese op 20 april 2015

PvdA spreekt bewoners rondom Gildeplein

In maart is de PvdA Purmerend rondom het Gildeplein de deuren langs gegaan om met bewoners te praten over de buurt, wijk en stad. Het resultaat was positief. Over het algemeen was men tevreden, met name omdat men rondom het Gildeplein lekker rustig woont. Het contact met buren wordt ook als erg positief ervaren.

Tegelijkertijd zijn er zorgen, vooral over overlast. Vaak heeft die overlast te maken met drugs. We kregen – onder andere van de ondernemers van het Gildeplein – het signaal dat er op het plein drugs gedeald wordt, zeker in de avonduren.

Ook hebben we verschillende klachten gehoord over de tegen etalages geparkeerde fietsen.

Wij gaan met de signalen die wij kregen aan de slag. We wilden in gesprek gaan met de marktmeester om te kijken of we ergens extra fietsparkeerplaatsen kunnen creëren. Helaas blijkt de rol van marktmeester door de gemeente slinks te zijn opgeheven. Daarover hebben we nadere vragen aan het college gesteld.

Daarnaast gaan wij met de burgemeester en politie in gesprek over de drugsoverlast op het plein.

Thijs Kroese

Thijs Kroese

Vanaf 2010 ben ik als raadslid actief voor de PvdA in Purmerend. Verder ben ik al langere tijd lid van Jong Socialisten. Ik ben actief geworden in de lokale politiek omdat ik iets wil betekenen voor mijn stad. Ik sta voor een bruisende en levendige stad waar iedereen zich thuis voelt en mee kan doen.

Meer over Thijs Kroese