Resultaten buurtonderzoek Purmer Noord 10 februari 2018

12 februari 2018

Dit weekend is de PvdA op verzoek van één van de bewoners op bezoek geweest in de Purmer Noord rond de Vigilante-, Zuivelstraat en Grotehuysweg. We kwamen hier langs omdat we twee signalen hadden gekregen. Dat waren:
1. in de wijk wordt hard gereden en de Grotehuysweg is een racebaan;
2. met het grote gras-/voetbalveld bij de Zuivelstraat mag wel iets gebeuren.

De signalen over de Grotehuysweg zijn duidelijk. De weg wordt gebruikt als racebaan en oversteken is lastig. Eerdere signalen van bewoners zijn door de gemeente niet opgepakt omdat maatregelen op die weg ook bus- en hulpdiensten in de weg zitten. Wij gaan kijken of er maatregelen mogelijk zijn die dat nadeel niet hebben. Bewoners hebben daar goede suggesties voor gedaan. Heeft u ook een suggestie? Laat het ons weten via deze site of via Facebook. Over het rijden in de wijk waren de meningen verdeeld. Dat er meer drempels nodig zijn in met name de Vigilantestraat werd door een deel van de bewoners onderschreven.

Over het grasveld waren de meningen meer verdeeld. Sommigen gaven aan dat het veld eigenlijk te groot is. Weer anderen vonden van niet maar gaven aan dat er bijvoorbeeld wel mooie speeltoestellen mogen komen.

Verder is het goed te merken dat ook hier de bewoners over het algemeen heel tevreden zijn met hun buurt, wijk en stad. We zijn nog wel gewezen op een speelplek met prikkelbosjes er omheen. Dat probleem gaan we aankaarten.