Statement omtrent eervolle vermelding RTV Purmerend

21 maart 2022

Tijdens de Commissievergadering Ruimte/Maatschappelijk/Algemeen van 17 maart jl. heeft fractielid Els van Loenen het volgende statement afgegeven:

Voorzitter,

Onlangs heeft RTV Purmerend een eervolle vermelding ontvangen in het kader van de Saskia Stuivelingprijs 2021. De prijs is een waardering voor de regionale en lokale politieke journalistiek. Daar wil ik graag het volgende over opmerken.

Op dit moment kunnen we signaleren dat er in de breedte sprake is van een verschraling van de journalistiek. Het is voor journalisten soms niet eenvoudig om veilig hun werk te kunnen doen. En als we kijken naar de situatie in Rusland en andere landen waar objectieve journalistiek aan banden wordt gelegd, is politieke verslaggeving soms onmogelijk.

Des te waardevoller is het dat het in ons land, onze regio en onze gemeente wel mogelijk is om politieke ontwikkelingen te volgen en daar verslag van te doen. RTV Purmerend en ander lokale omroepen hebben het niet altijd makkelijk. Niet in financieel opzicht maar ook qua bemensing vergt het veel van de betrokkenen. In dat licht bezien wil onze fractie RTV Purmerend complimenteren en feliciteren met de toekenning van de eervolle vermelding.